tiistai 22. helmikuuta 2011

Edistystä..!

Voin ylpeänä ilmoittaa, että Eepi käyttäytyy nyt paremmin lenkeillä!
Ongelmana on ollut vetäminen. Kun Eepi innostuu jostain hajusta, näkee toisen koiran tai ihmisen, niin se on menoa. Napakka kiskaisu, johon ei aina ehdi reagoida... Sen takia oikea käteni on ollut lähes jatkuvasti kipeänä.
Olemme harjoitelleet nätisti kävelemistä jatkuvasti, vaihtelevalla menestyksellä. Toisena päivänä menee hyvin, toisena päivänä Eepi on kuin valtava hirviö, joka ei tunnu kiinnittävään mitään huomiota hihnan päässä olevaan ihmisriepuun.
Nyt meillä on ollut selkeät säännöt lenkillä;
-Jos Eepi vetää, sen täytyy tulla vierelle istumaan. Lenkki jatkuu vasta kun Eepi rauhoittuu.
-Kun Eepi kävelee nätisti hihna löysällä, tulee kehuja ja namuja, mahdollisesti päästän hihnan pitkäksi. Jos Eepi tässä tapauksessa vetää, otan sen takaisin lyhyelle hihnalle.

Tuon ensimmäisen kohdan Eepi kyllä on osannut aina, mutta nätisti käveleminen ei ole oikein sujunut. Mutta nyt..! Harjoittelu on vihdoin tuottanut tulosta!
Kun äsken käytin Eepiä lenkillä, se otti minuun jatkuvasti katsekontaktia ja käveli vierellä hihna löysällä. Välillähän se tietenkin veti, mutta tajusi tulla vierelle istumaan ja odotti että sanon "hyvä, jatketaan", ja jatkoimme matkaa.
Selvää edistystä on siis tapahtunut! Ehkä tämä vielä tästä. Ainakin nyt on toivoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat