lauantai 15. tammikuuta 2011

Pakkasen uhmaajat

Viikonlopun aamulenkit Eepin kanssa ovat ihania. Lähdimme jälleen kello kymmenen aikoihin jäälle, tarkoituksena tarkkailla auringonnousua (okei, Eepin tarkoituksena oli takuulla päätön riehuminen). Pakkasta oli ruhtinaalliset -28 astetta, joten laitoin kamalasti vaatetta päälle. Näytin lähinnä siltä kuin olisin joku tutkija menossa Pohjoisnavalle! Paksu toppatakki, toppahousut, jättimäiset karvalapaset ja kameralaukku roikkumassa olalla. Ainakin oli oikeanlainen varustus.
Nyt täytyy kehua, että Eepi käveli todella nätisti jäälle. Aluksi mokoma otus veti kuin vimmattu, mutta jo parin metrin jälkeen se tajusi että matka ei jatku vetämällä, joten se alkoi kävellä sievästi vierellä, katsoen välillä minua. Olin pakahtua ylpeydestä! Katsokaa, koirani kävelee sievästi! Okei, ei siellä ollut ketään näkemässä, mutta silti..
Kun pääsimme jäälle, päästin Eepin vapaaksi. Voi sitä riemua! Koira juoksenteli ympäriinsä, nuuski kaikkea mahdollista ja hyppeli lumessa kuin vähemmän siro kauris. Tällä kertaa Eepi meni kauemmas kuin yleensä, mikä on hyvä juttu. Alkaa laajentamaan reviiriään... Hirvimetsällähän sen pitää hakea laajalta alueelta. Eiköhän tuosta sylimössykästä tule vielä hirvikoira!
Näimme myös moottorikelkkakaravaanin, jossa riitti ihmeteltävää Eepille. Sen silmät laajenivat ihmetyksestä, ja käänteli päätään kuin moottorikelkat huristelivat ohi. Niin ja, kävihän se "moikkaamassakin" kelkkoja! Se nimittäin lähti varoittamatta juoksemaan kelkkajonoa kohti, mutta tuli takaisin kun puhalsin pilliin. Luojan kiitos, ehdin jo pelätä että pieni typerys jäisi kelkan alle...

Tunnin ja monen valokuvan jälkeen kävelimme kotiin. Eepi oli rättipoikki, ja näytti hetken siltä kuin olisi jo nukahtamassa. Mutta kun otus näki Lunan, niin johan sillä riitti taas virtaa Luna-rukan kiusaamiseen... ;)


Osaa se olla edustavakin.


Siellä taisi olla jotain mielenkiintoista, kun kaiveli niin kauan aikaa?


Oho, naama on lumessa, nolo homma.


"BANZZZAAAI!!!" Laatu on surkea, mutta toi hyppy oli niin komea että päätin jakaa sen kanssanne :D


"Uh?"


Moottorikelkat olivat mielenkiintoisia, ainakin Eepin ilmeestä päätellen.

1 kommentti:

Lukijat