perjantai 10. helmikuuta 2012

Fiksu piski?

Lupasin viimeksi että seuraavassa päivityksessä tulee kuvia, mutta kuinkas sitten kävikään...
Noh, olen viime aikoina miettinyt kuinka älykäs/tyhmä Eepi on. Välillä se osoittaa todella hyvää ongelmanratkaisukykyä, mutta toisinaan taas... Se on yksinkertaisesti tyhmä.
Ensimmäisestä esimerkkinä se, kuinka Eepi osaa saada hyvin namuja aktivointipallosta. Sillä on kaksi tehokasta tapaa: joko ottaa pallo suuhun ja tiputtaa maahan, tai sitten vierittää palloa niin että se törmää seinään. Ihan kekseliästä.
Ja kun ottaa tyhjän voipakkauksen ja laittaa sen alle namuja, Eepi osaa nostaa pakkauksen sievästi viereen niin että pääsee nameihin käsiksi. Muitakin esimerkkejä on.
Yhtenä iltana Eepi oli vielä sisällä kun olin jo menossa nukkumaan. Pyysin isää viemään sen ulos, sillä Eepillä alkoi olla jo kuuma. Suljin huoneeni oven ja kapusin sänkyyn. Ei kuitenkaan mennyt kuin pari minuuttia, kun kuulin "koputuksen" (Eepi raapaisi ovea kahdesti). Avasin oven, ja Eepihän siellä oli, tiputti kengän eteeni ja heilutti häntä! Hienovaraista vihjailua, kenties? :D Samanlaista se on tehnyt esimerkiksi silloin, kun olin purkanut kauppakassin ja lattialle oli tippunut pakkaus jossa oli kaksi luuta. Itse istuin olohuoneessa katsomassa telkkaria, kun Eepi tuli viereeni ja laski pakkauksen nätisti maahan, katsoen minua odottavasti. Pitihän sille sitten luu antaa, kun niin nätisti 'pyysi'.
Noh, en siis tiedä kertovatko edelliset merkit siitä että sillä on jotain älyä pääkopassa, vai onko se niin että mamman muru on aina fiksuin.
Mutta täytyy sanoa että on paljon niitä hetkiä, jolloin mietin onko tuolla koiralla olemassakaan mitään aivotoimintaa. Esimerkiksi silloin kun se on monet kerrat molskahtanut veteen, kompastunut jalkoihinsa tai törmännyt ties mihin.
Viimeistään siinä vaiheessa rupeaa epäilemään kun Eepi ottaa "fiksuus ilmeensä", eli silmissä typerä katse, korvat vinksallaan, suu auki ja kieli roikkuu rinnuksilla asti.
Mutta ehkä meillä on vielä toivoa tuon otuksen suhteen, ostin toissapäivänä sille Haaparannalta älypelin jonka kanssa tulee luultavasti olemaan mielenkiintoisia hetkiä.
Ainakin sen perusteella että nähtyään pelin Eepi yritti syödä sen. Noh, yritys on kova!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat